dijous, 8 d’abril del 2010

Concentración protesta 11 abril

La majoria ha confirmat que no els sembla bé el canvi d’una setmana de vacances al setembre per una al febrer-març. També es confirma que els pares o mares no gastarien dies de vacances en aquest nou període i que, segons els preus actuals dels Casals, tampoc en farien massa us. Un cop més, se’n dedueix que els pares i mares s’organitzarien, majoritàriament, amb d’altres familiars i/o combinant-se horaris entre pare i mare. El resultat ha estat molt semblant a altres escoles de l’Agrupació.



El departament d’Ensenyament de la Generalitat ha contestat a les cartes enviades per l’Agrupació d’AMPA de Sta. Coloma, Federació d’AMPAS de Badalona i les de Sant Boi, dient que “pel tema de les activitats que es poden fer durant aquest període de vacances, s’està tractant amb les entitats del lleure, les esportives i els Ajuntaments”.



Les AMPA no estem contentes amb aquesta resposta, ja que el Departament no adquireix el compromís de buscar solucions pel lleure (qui l’organitzarà?, n’hi haurà subvencions?, etc). Les escoles no tenen espais alternatius a les aules per acollir l’alumnat en període de vacances (els patis a l’hivern no són viables). Les AMPA no han de ser meres gestores d’aquelles activitats que les administracions no assumeixen (menjadors, acollida matinal, Casals, etc.).



Les AMPA hem de vetllar pel bon funcionament de l’escola y del seu projecte educatiu, per unes bones relacions dins la comunitat educativa, per a que no hi faltin recursos, etc. Mentre ens tenen gestionant, no ens queda temps de reaccionar quan hi ha altres problemes: manca de places escolars, adequació dels edificis, retall de plantilles, etc.



Per aquest motiu, les AMPA ens hem mobilitzat i demanen el suport de totes les famílies. S’ha de dir prou i s’ha de demanar una ESCOLA PÚBLICA DE QUALITAT. El proper diumenge dia 11 d’abril, a les 12:00 h. a la plaça de Sant Jaume, està convocada una concentració de les AMPA (des de Sta. Coloma sortirem tots junts, hem quedat al vestíbul del Metro de la plaça de la Vila a les 11:15 h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada